INGREDIËNTEN
500 gram kwark met perziksmaak
400 gram perziken
250 milliliter slagroom
2 deciliter melk
120 gram boter, in blokjes gesneden
120 gram biscuits
50 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
10 gelatineblaadjes
BEREIDING van de Perziken kwarktaart
Neem een steelpannetje en smelt hierin de boterblokjes. Verkruimel de biscuits, voeg de biscuits toe aan de gesmolten boter en giet de inhoud van een zakje vanillesuiker bij de kruimels. Roer dit geheel even goed door, en schenk het vervolgens in een springvorm die je bekleed hebt met bakpapier, of ingevet hebt. Zet de springvorm even in de koelkast, zodat de bodem vast kan verharden.
Neem de gelatineblaadjes en week deze minstens tien minuten in een kom water. Klop de slagroom stijf met de suiker en het overgebleven zakje vanillesuiker. Verwarm op het fornuis de melk, op een zodanige manier dat het net niet kookt. Haal de melk van het vuur en los de gelatine op in de melk. Zodra dit mengsel is afgekoeld, kun je de slagroom en de kwark door de melk heen scheppen. Giet dit mengsel over de bodem van je perziken kwarktaart. Snijd alle perziken in blokjes van ongeveer één bij één centimeter en verdeel deze over het kwarkmengsel. Laat je perziken kwarktaart minstens drie tot vier uur opstijven in de koelkast. Serveer de perziken kwarktaart eventueel met wat slagroomtoefjes.
TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN