PIEROGI-DEEG

Pierogi

 

 INGREDIËNTEN

Voor het deeg: 30 st.
3 koppen tarwebloem
3/4 kop kokend water
1/4 kop koud water
1/2 tl zout
1/2 tl olie

Bereiden van het PIEROGI-DEEG

Zeef 3 koppen bloem boven een kom (luchtige bloem geeft een mooi zacht deeg).
Voeg het zout toe en meng het met de bloem.
Giet er terwijl je snel met een vork roert het kokend water bij. Verkruimel klonten bloem die boven komen drijven met de vork.
Bedek de kom met een katoenen doek en laat het deeg 5 minuten rusten.

Voeg het koude water toe. Verkruimel eventuele klontjes bloem weer met de vork. Bedek de kom opnieuw met de doek en laat het deeg nu 15 minuten staan.

Voeg een halve theelepel olie toe en kneed het deeg 5 à 10 minuten tot het zacht is. Rek het deeg uit. Het moet een homogene consistentie en kleur hebben. Zo niet, kneed dan wat langer.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 3 mm.
Strooi (liever) geen bloem óver het deeg want dan hecht het moeilijker als je de pierogi gaat vormen.
Snijd met een ring of een kopje cirkels uit het deeg. Kneed de resterende stukjes deeg samen en rol ze uit. Snijd er rondjes uit.
Schep wat vulling op het midden van iedere cirkel.
Vouw er het deeg over en sluit de pierogi.

 

TERUG NAAR  TAARTEN UIT POLEN