Pruimenbeignets

INGREDIËNTEN

12 personen

5 grote Wellant appels
250 gram tarwebloem
250 ml zure room
50 gram suiker
100 ml lauwwarm water
50 gram gehakte hazelnoten
50 gram gehakte walnoten
50 gram roomboter
4 theelepels rum extract
1 ei
1 eetlepel zonnebloemolie
1theelepel kaneel
1 zakje vanillesuiker
Poedersuiker
Mespuntje zout

BEREIDING van de Pruimenbeignets

Voorbereiding

Gedroogde pruimen met kokend water overgieten 10 minuten laten staan lekken en afdrogen verse pruimen moeten heel kort gekookt worden daarna laten uitlekken en de pitten eruit halendoog ze goed af
vul de pruimen met amandelen of smeerkaas
deegkost voor het bakken in de oven zeef de bloem met het zout voeg de suiker het ei en het vocht toe tot een goed uit te rollen deeg ontstaat snijd de lap in 12 wikkel deze om de pruimen en plak de randen met wat water stevig vast
leg ze op de goed ingevette bakplaat bak ze zonodig een keer om rol ze daarna door de suiker en stooi er wat chocoladehagelslag overheen heet serveren
deegkost voor het bakken in de frituurpan meng alle ingredienten door elkaar dompel de gevulde pruimen in het beslag zorg ervoor dat op elke pruim evenveel beslag zit bak ze in het hete vet of in de olie knapperig en goudbruin laat ze uitlekken op poreus papier behandel ze verder met als de eerste beignets

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:smulweb.nl