Rabarber crumble

rabarber crumble

 

INGREDIËNTEN

Voor 10 personen

500 gram rabarber
1 zakje vanillesuiker
2x 75 gram suiker
2 eetlepel sinaasappelsap
Rasp van 1 sinaasappel
150 gram bloem
100 gram boter + boter om in te vetten

BEREIDING van de Rabarber crumble

Verwarm de oven op 200 graden. Was de stengels rabarber onder de kraan. Snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 3 centimeter. Doe de rabarber samen met de sinaasappelraspsels, sinaasappelsap, vanillesuiker en 75 gram suiker in een pan. Kook de rabarber 5 minuutjes op middelgroot vuur. Doe de andere 75 gram suiker en de bloem in een kom. Snijd de boter en meng het er doorheen. Wrijf met je handen door het deeg, totdat er allemaal kruimels ontstaan. Vet de schaaltjes in met boter en vul het tot ¾ met rabarber. Bestrooi met het kruimeldeeg en zet ongeveer een half uur in de oven.
Tips:
– De rabarber hoef je niet te schillen. Eventuele harde stukken kun je met een dunschiller verwijderen.
– Als variatie kun je ook een handje noten (walnoten, amandelen en/of pecannoten) door het kruimeldeeg doen.
– De beste tijd om rabarber te oogsten en te bereiden is van april tot en met juni. Bewaar de stengels maximaal vier dagen in – plastic folie in de koelkast.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN BEZOEK ONZE WEBSHOP bron:seasons.nl