INGREDIËNTEN
porties 8
120 gram boter,
200 gram bloem,
1 eetlepel water,
1 a 2 uien,
1 a 2 teentjes knoflook,
300 a 400 gram gehakt,
2 a 3 eetlepels chili saus,
3 eieren,
2 dl melk,
1 dl room,
100 a 200 gram geraspte kaas,
zout, zwarte peper
Bereiden van de Scandinavische Hartige taart met gehakt
Hulpmiddelen
Vorm voor de taart. Een cakeblik kan ook gebruikt worden, dan snijd je plakjes i.p.v. punten.
Bereidingswijze
Kneed 100 gram boter, 200 gram bloem en 1 eetlepel water door elkaar en vul hiermee de vorm.
Snipper de ui(en) fijn en bak ze in de overige boter, voeg de geperste knoflook en het gehakt toe en bak het tot het gehakt rul is. Strooi er zout en peper over en roer de chili saus erdoor.
Schep het gehaktmengsel op het deeg.
Klop de eieren los met de melk, room en de kaas. Schenk dit over het gehakt en plaats de vorm in de oven.
Bak op 225?C in 30 a 40 minuten de taart gaar.
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl