SICILIAANSE CASSATA

  

INGREDIËNTEN

 

Becel Voor koken, (roer)bakken en braden

2 eieren

100 g Becel Dieet
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g basterdsuiker
1 dl halfvolle melk
2 blaadjes gelatine
220 g magere kwark
20 g slankroom
1 el suiker
1 perzik
75 g aardbeien
75 g frambozen
2 el Grand Marnier

BEREIDING

Klop de eieren los tot ze dik en luchtig zijn. Smelt Becel Dieet en meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker. Meng de geklopte eieren, gesmolten Becel Dieet, zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en de halfvolle melk met een spatel luchtig door elkaar. Doe het beslag in de ingevette cakevorm en bak de cake gaar in het midden van de oven in 25 minuten.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Maak een mengsel van de kwark, slankroom en de suiker. Snijd het fruit heel fijn en roer dit door het kwarkmengsel. Verwarm voorzichtig de Grand Marnier in een pannetje en knijp de gelatine blaadjes goed uit. Haal het pannetje van het vuur en los de gelatine in de Grand Marnier op. Schep de Grand Marnier door het kwarkmengsel en laat dit mengsel even opstijven in de koelkast tot de cake ook afgekoeld is.
Snijd de cake overdwars in 3 plakken. Leg een laag kwarkmengsel op de onderste plak, leg hierop een plak cake, kwark en weer cake. Smeer de buitenkant van de cake in met de rest van de kwark en strooi hier door een theezeefje cacaopoeder over. Laat de Siciliaanse cassata nog enkele uren in de koelkast opstijven en snijd ze daarna in mooie plakken.

 

TERUG NAAR DE LEKKERSTE TAARTEN RECEPTEN

SICILIAANSE CASSATA              BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: becel