Surinaamse Rumcake (Keksi)

De Surinaamse Rumcake, oftewel Keksi, is een populaire lekkernij uit de Surinaamse keuken

Keksi surinaamse rumcake

 

 INGREDIËNTEN

10 porties

 

Bereiden van de

Surinaamse Rumcake (Keksi)

Zet de oven alvast aan op 180 graden.

Haal de boter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt. Verwarm de boter en laat deze daarna afkoelen.

Voeg de eieren toe aan een beslagkom. Mix de eieren met de hoogste stand ongeveer 5 minuutjes. Na 3 minuten voeg je de vanille extract toe en eetlepel voor eetlepel de basterdsuiker. Vervolgens doe je hetzelfde met de bloem. Beetje bij beetje voeg de bloem toe aan het beslag. Daarna kun je de rozijnen, amandelschaafsel en kaneel toevoegen. Het is erg belangrijk dat je blijft mixen om de luchtigheid van de cake te bewaren. Tenslotte meng je de boter voorzicht door de massa.

Bekleed een bakblik met bakpapier of smeer hem in met een beetje boter. Giet dan het cake beslag in de vorm en plaatst de bakblik in de oven. Bak de cake mooi goudbruin in 60-70 minuten. Houdt de cake goed in de gaten en prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij al gaar is.

Zodra de cake klaar is, laat je deze afkoelen. Strooi er dan heerlijke strooimuisjes overheen.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SURINAME