ZOETE TAART MET FRISSE VRUCHTEN

  

INGREDIËNTEN

200 g bloem
100 g poedersuiker
100 g Becel Bakken & Braden in de wikkel
3 el water
1 zakje vanillesuiker
1.5 dl Becel voor de Koffie
0.5 dl water
25 g suiker
0.5 vanillestokje (in de lengte opengesneden)
35 g custardpoeder
1 dl water
100 g bramen
100 g aalbessen
100 g aardbeien
1 zakje geleipoeder

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Vet een bakvorm (doorsnede 24 cm) in met Becel Bakken en Braden.
Doe de bloem, poedersuiker, klontjes Becel Bakken en Braden, vanillesuiker en 3 el water in een kom en kneed dit goed door tot het een kruimeldeeg is (voeg zo nodig 1 el extra water toe). Druk het deeg goed uit in de ingevette bakvorm. Bak de bodem, in het midden van de oven, in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de bodem goed afkoelen.
Maak ondertussen de custardvla door Becel voor de Koffie samen met 1½ dl water, de suiker en het vanillestokje te verwarmen in een steelpannetje. Laat het stokje ca. 15 minuten trekken en verwijder het daarna.
Roer ondertussen de custardpoeder met 1 dl water tot een dun glad papje. Giet dit al roerende bij de inhoud van het steelpannetje tot de custardvla bindt.
Neem het pannetje van het vuur en laat de custardvla snel afkoelen in een bak met koud water. Roer af en toe om ‘velvorming’ te voorkomen. Verdeel de custardvla over de goed afg ekoelde bodem. Garneer de taart met de schoongewassen en eventueel kleingesneden vruchten. Maak voor een fraaie glans de gelei volgens de aanwijzing op de verpakking en verdeel dit met een kwastje over het fruit..

 

TERUG NAAR DE LEKKERSTE TAARTEN RECEPTEN

ZOETE TAART MET FRISSE VRUCHTEN                       BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: becel.nl