INGREDIËNTEN
porties: 24
- 250g bloem
- 350g suiker
- 65g cacaopoeder
- 2 theelepels baksoda
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- 250ml sterke filterkoffie
- 250ml karnemelk
- 125ml plantaardige olie
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze: Zwarte cake
- Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet twee 23cm ronde cakevormen in en bestuif met bloem.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, cacao, baksoda, bakpoeder en zout. Maak een kuiltje in het midden.
- Voeg eieren, koffie, karnemelk, olie en vanille toe. Mix dit 2 minuten op de middelste stand. Het beslag is dun. Schenk in de voorbereide bakvorm.
- Bak in 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen, verwijder dan de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Vul of glazuur de cake zoals je wilt.
TERUG NAAR TAART RECEPTEN HALLOWEEN
bron:allrecipes.nl