INGREDIËNTEN
porties 8
Casinowit (18 boterhammen zonder korst)
2 blikjes tonijn
1/4 liter slagroom
(verse) dille
mayonaise (300 ml)
citroen
Voor de garnering:tomaten, gekookte eieren, augurken
Bereiden van de Zweedse broodtaart
Voorbereiding
Klop de slagroom stijf en vermeng met de mayonaise. Houd 1/3 van dit mengsel apart voor de garnering.
Maak de tonijn fijn met een vork en meng dit samen met de fijngehakte dille en augurken door het slagroommengsel. Voeg sap van 1 citroen toe.
Bereidingswijze
Maak een schaal op met blaadjes ijsbergsla, leg hierop 6 ontkorste boterhammen, doe hier de helft van het vismengsel op, daarop komt weer een laag boterhammen, de rest van het vismengsel en tot slot nog een laag boterhammen. Giet over de laatste boterhammen het mayonaise/slagroommengsel en garneer met tomaten, eieren en augurk
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl