Met Zwitserse room maak je de allerlekkerste toetjes helemaal af. Het basisrecept is heel eenvoudig om zelf te maken
-
INGREDIËNTEN
- 1 recept banketbakkersroom
- 225 ml slagroom
BEREIDING
- Klop de slagroom stijf. Dit hoeft niet met suiker, omdat de banketbakkersroom al zoet genoeg is. Roer de banketbakkersroom even goed door zodat hij makkelijker te verwerken is.
- Spatel rustig de slagroom door de banketbakkersroom tot het een egale room is. Zodra het is vermengd stop je met spatelen om te voorkomen dat de room te dun wordt. Zet hem in de koelkast tot gebruik, je zult zien dat hij dan ook weer wat steviger wordt.
De standaardverhouding voor Zwitserse room is 2:1, maar experimenteer gerust met andere verhoudingen. Met meer banketbakkersroom maak je de room steviger, terwijl meer slagroom hem luchtiger maakt.
BEWAREN
Bewaar de Zwitserse room in de koelkast, het mengsel zal daardoor nog wat steviger worden. In de koelkast kun je de room 3-4 dagen bewaren. Invriezen kan ook, in een afgesloten bakje blijft het 3 maanden goed.
TERUG NAAR OVERIGE TAARTVULLINGEN RECEPTEN