INGREDIËNTEN
2 eidooiers
15 g suiker
3 eiwitten
40 g suiker
75 g bloem
1 tl sinaasappelschilrasp*
kaneel
2 dl sinaasappelsap
30 g suiker
30 g custard
1 dl water
4 el sinaasappellikeur
5 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden
fijne tafelsuiker
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Klop de eidooiers met 15 g suiker tot een dikke crème. Klop in een andere kom de eiwitten met 40 g suiker stijf. Meng de crème met de eiwitten, zeef de bloem erboven en spatel dit heel voorzichtig samen met de sinaasappelschilrasp en een snufje kaneel door het beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk hierop het beslag uit tot 1 cm dikte. Bak het deeg in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar.
Maak een vulling door het sinaasappelsap en 30 g suiker te verwarmen. Maak van de custard en het water een papje en schenk dit door het kokende sapmengsel. Haal dit mengsel, zodra het begint te binden, van het vuur. Roer de sinaasappellikeur en Becel Voor koken, (roer)bakken en braden erdoor.
Stort de plak op een met suiker bestrooide theedoek, maak het bakpapier met een vochtige doek nat en trek het er voorzichtig af. Rol de plak met theedoek op en laat het afkoelen.
Bestrijk de rol, als deze afgekoeld is, met de sinaasappelvulling en laat dez e in de koelkast opstijven.
Decoreer de sinaasappelrol met poedersuiker.
TERUG NAAR DE LEKKERSTE TAARTEN RECEPTEN
SINAASAPPELROL BEZOEK ONZE WEBSHOP
bron: becel.nl