BRAMENTAART

  

INGREDIËNTEN

 

bramentaart

  • 50 g griesmeel (pak 500 g)
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 100 g koude boter, in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 friszoete appels (bijv. elstar), geschild
  • 1 doosje bramen (250 g, diepvries)

BEREIDEN van de bramentaart

  1. 1. Meng de bloem, het griesmeel, 1 el suiker en een mespunt zout in een kom. Voeg de boter toe en meng snel tot grove kruimels. Voeg het ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast. 2. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het werkblad dun met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de appel en de bevroren bramen erop en laat ca. 8 cm rondom vrij. Bestrooi het fruit met 2 el suiker en vouw de rand naar binnen over het fruit. Bestrooi de rand met de rest van de suiker. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. 3. Neem uit de oven, laat een beetje afkoelen en serveer warm. Lekker met crème fraîche.

 

TERUG NAAR DE LEKKERSTE TAART RECEPTEN

BRAMENTAART                                                BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: AH.nl