RABARBERTAART

rabarbertaart

INGREDIËNTEN

150 gram koude roomboter
350 gram bloem
4 eetlepels witte basterdsuiker
snufje zout
2 eierdooiers
500 gram rabarber
150 gram geleisuiker
1 zakje amandelschaafsel
boter om in te vetten
bloem om te bestuiven

 

BEREIDING van de rabarbertaart

 

  1. 1. Splits 1 ei en snijd boter in blokjes. Boter, bloem, suiker, zout en eierdooier (eiwit wordt niet gebruikt) met koele hand tot samenhangende bal kneden. Deeg in stuk huishoudfolie wikkelen en minimaal 1 uur in koelkast leggen.
  2. 2. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Rabarber wassen en in kleine stukjes snijden. Rabarber in kom doen en geleisuiker en amandelschaafsel erdoor mengen. Wervlak dun met bloem bestuiven en hierop deeg dun uitrollentot cirkel die iets groter is dan doorsnede van taartvorm. Taarvorm met boter invetten en bekleden met deegcirkel. Rest van deeg bewaren voor ruitpatroon. Taartvorm vullen met rabarbermengsel. Uit rest van deeg lange reepjes snijden. Met reepjes deeg ruitpatroon bovenop vulling maken. Splits het overgebleven ei. Eierdooier loskloppen (eiwit wordt niet gebruikt) en hiermee ruitpatroon bestrijken. Taart 35-40 minuten in oven bakken tot bovenkant goudbruin is.

TERUG NAAR DE LEKKERSTE TAARTEN RECEPTEN

RABARBERTAART              BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: AH.nl