INGREDIËNTEN
- 300 gram bloem
- 200 gram koude boter
- 175 gram witte basterdsuiker
- 6 appels
- 2 eieren
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 snufje zout
- 2 eetlepels paneermeel
BEREIDINGSWIJZE van de appeltaart
Temperatuur oven – 180 graden
Baktijd – 60 minuten in conventionele oven
Baktijd – ongeveer 45 minuten in heteluchtoven
Nodig – Springvorm 24 cm, ingevet met restje boter
DEEG MAKEN
Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan 300 gram bloem, 150 gram basterdsuiker en een ei. Kneed het mengsel tot een samenhangend geheel.
BEREIDINGSWIJZE
Rol 1/3 deel van het deeg uit en bekleed hiermee de bodem. Gebruik 1/3 deel voor de rand van de bakvorm en 1/3 deel voor de reepjes op de bovenkant van de appeltaart. Bestrooi de bodem van de taart met 2 eetlepels paneermeel. Leg de in halve maantjes gesneden schijfjes appel in diverse lagen over de bodem. Bestrooi elke laag deze met flink wat suiker en kaneel. Snijd de reepjes en leg deze kruislings over de bovenkant van de taart. Goed aandrukken aan de randen. Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de appeltaart circa 60 minuten.
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron: zelf-taart-bakken.nl