INGREDIËNTEN
475 ml kokend water
75 gr cacaopoeder
350 gr witte bloem
2 theelepels baksoda
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
225 gr boter, op kamertemperatuur
450 gr suiker
4 eieren
1 1/2 theelepel vanille-extract
BEREIDING van de PURE CHOCOLADE TAART
- De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 3 ronde cakevormen van 23 cm invetten.
- In een middelgrote kom het kokende water over de cacaopoeder schenken en tot een gladde saus roeren. Laten afkoelen. Bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een kom zeven en apart zetten.
- In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren er 1 voor 1 doorheen kloppen, en vervolgens de vanille. Het bloemmengsel afwisselend met de chocoladesaus toevoegen en het beslag gelijkmatig over de 3 ingevette cakevormen verdelen.
- 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen alvorens de bovenkanten te glazuren en de cakes op elkaar te leggen.
bron: allrecipes.nl