PURE CHOCOLADE TAART

appel brie taartje

INGREDIËNTEN

475 ml kokend water
75 gr cacaopoeder
350 gr witte bloem
2 theelepels baksoda
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
225 gr boter, op kamertemperatuur
450 gr suiker
4 eieren
1 1/2 theelepel vanille-extract

BEREIDING van de  PURE CHOCOLADE TAART

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 3 ronde cakevormen van 23 cm invetten.
  2. In een middelgrote kom het kokende water over de cacaopoeder schenken en tot een gladde saus roeren. Laten afkoelen. Bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een kom zeven en apart zetten.
  3. In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren er 1 voor 1 doorheen kloppen, en vervolgens de vanille. Het bloemmengsel afwisselend met de chocoladesaus toevoegen en het beslag gelijkmatig over de 3 ingevette cakevormen verdelen.
  4. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen alvorens de bovenkanten te glazuren en de cakes op elkaar te leggen.

TERUG NAAR CHOCOLADE TAARTEN

bron: allrecipes.nl