CHOCOLADE TAART

appel brie taartje

INGREDIËNTEN

  • 225 g zelfrijzend bakmeel (pak 500 g)+
  • 4 el cacaopoeder (pakje 250 g)
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 100 g boter
  • 2 tabletten pure chocolade 72% (a 100 g), grof gehakt
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 g melkchocolade, in kleine stukjes
  • 1 beker slagroom (250 ml)

BEREIDING van de CHOCOLADE TAART

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout in een kom. Doe de suiker, boter, de helft van de pure chocolade en 100 ml kokend water in een pan. Voeg de melk toe. Verwarm al roerend op laag vuur tot een gladde massa. Voeg toe aan het bakmeel in de kom en roer tot een stevig geheel. Roer de eieren erdoor. Schenk het mengsel in de springvorm en bak ca. 55 min. in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Is hij droog, dan is de taart gaar. 2. Doe ondertussen de rest van de pure chocolade en melkchocolade in een kom. Verhit de slagroom tot kook, schenk in de kom en los de chocolade er al roerend in op. Klop daarna met een mixer tot een glanzende massa. 3. Neem de taart uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat in ca. 1½ uur volledig afkoelen. Laat ondertussen het chocolademengsel op kamertemperatuur opstijven. 4. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant van beide helften met het chocolademengsel. Leg de helften op elkaar.

TERUG NAAR CHOCOLADE TAARTEN

bron: ah.nl