CHEESE CAKE LINDY`S

lindsay cheese cake

INGREDIËNTEN

10 personen 130 gr + 3 eetlepels bloem 400 gr suiker 2,5 tl citroenrasp 0,5 tl vanille-extract 3 eierdooiers 110 gr boter 1050 gr philadelphia of andere roomkaas (creamcheese) 1,5 tl geraspte sinaasappelschil 5 eieren 200 ml slagroom

BEREIDING van de cheese cake

Zorg allereerst dat alle ingredienten goed op kamertemperatuur zijn. Doe 130 gram bloem in een kom, samen met 30 gram suiker. Voeg hierbij 1/4 theelepel vanille-extract en 1 theelepel geraspte citroenschil. Vermeng alle ingredienten met elkaar, maar een kuil in het midden, en voeg hier 1 eierdooier en alle boter (110gr) bij. Prak met een vork alles goed door elkaar heen, en als het deeg niet goed kneedbaar is, kun je een eetlepel water toevoegen. Kneed even goed door, maar een bal van het deeg, en leg deze bal in plastic folie voor een uurtje te rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°. Vet de springvorm in met boter. Doe in een flinke kom het een deel van de creamchees en voeg hier een `scheut` suiker aan toe. Mix goed met een mixer. Voeg weer wat creamcheese toe en wat suiker en mix weer goed. Ga zo door totdat de creamcheese en de suiker op zijn. Voeg nu de overgebleven citroenrasp, de sinaasappelrasp en de drie eetlepels (gezeefde) bloem toe, en mix dit alles heel goed door. Voeg de 5 eieren 1 voor 1 toe, terwijl je mixt. Voeg het volgende ei pas toe als het laatste goed is opgenomen. Voeg ook de overgebleven eierdooiers en het vanille-extract toe. Als laatste voeg de de slagroom toe en mix je nog eventjes door. Haal het deeg uit de koelkast, en rol 1/3 van het deeg uit op een bebloemd oppervlak. Maak je geen zorgen als dit niet lukt, het deeg is namelijk best nat en breekbaar (mij is het niet gelukt het uit te rollen). Lukt het niet, plak dan gewoon kleine stukjes deeg in de springvorm, totdat je de hele bodem van de springvorm hebt bekleed. Strijk het geheel glad met een lepel. Bak de vorm in de voorverwarmde oven 15 minuten (bij mij was ie in 10 minuten) goudbruin, en laat de bodem iets afkoelen. Bekleed nu ook de randen van de springvorm met het deeg en zorg hierbij dat er geen gaatjes in de rand zitten. Verhoog de temperatuur van de oven tot 260° (het originele recept schrijft 290° voor, maar mijn oven gaat maar tot 260°). Giet het cream-cheese mengsel in de vorm en bak deze voor 12-15 minuten op deze belachelijk hoge temperatuur. Verlaag hierna (zonder de oven open te doen) tot 90-100° (origineel 93°) en bak de taart nog een uurtje door. Doe de oven hierna uit en doe de deur van de oven open. Laat de taart een half uurtje in de oven met de deur open staan, voordat je hem uit de oven haalt. Maak de springvorm pas open als de taart compleet is afgekoeld om breken te voorkomen. Het lijkt een raar en onmogelijk recept, maar de taart wordt echt heerlijk! Toen ik bezig was dacht ik dat dit belachelijke recept nooit zou lukken, maar de taart is echt goed gelukt!

TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN

bron: smulweb.NL