INGREDIËNTEN
Porties : 8
350 gr pure chocolade, in stukjes
350 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40-45%)
4 el gezeefde poedersuiker
1 el vanille-essence
1 kant-en-klare taartbodem van chocolade (doorsnee 23 centimeter), of maak deze zelf (zie beschrijving hieronder)
BEREIDING van de CHOCOLADE TAART
- Doe de chocolade en de helft van de room in een magnetronbestendige schaal. Zet deze 1-2 minuten op de hoogste stand in de magnetron en roer iedere 30 seconden totdat een gladde massa ontstaat. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en roer de suiker en vanille erdoor. Zet het weg.
- In een kommetje de room bijna stijf kloppen (als je de garde eruit haalt blijft de room een beetje omhoog staan). Klop op hoge snelheid steeds 1/3 van het chocolademengsel door de room. Roer alles nogmaals goed door elkaar en schep het in de taartbodem.
- Laat het minimaal 8 uur opstijven in de koelkast voordat je het serveert.
Chocolade taartbodem
Om zelf een chocolade taartbodem te maken mix je 175 gr chocoladekoekkruimels met 90 gr gesmolten boter. Doe dit in een licht ingevette taartvorm van 20 of 23 cm en druk stevig aan op de bodem en de randen.
bron: allrecipes.nl