CHOCOLADE TAART MET KRUISBESSEN

appel brie taartje

INGREDIËNTEN

175 g pure chocolade van goede kwaliteit (ten minste 70% cacao)

75 g boter

4 eieren

100 g lichtbruine ruwe rietsuiker

30 g bloem

Om te garneren

Kaapse kruisbessen

poedersuiker

cacaopoeder

BEREIDING van de CHOCOLADE TAART taart met kruisbessen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm met een diameter van 23 cm in en bedek hem met ingevet vetvrij papier.
  2. Breek de chocolade in stukken en doe ze in een vuurvaste kom, samen met de boter. Zet de kom boven op een pan met kokend water, maar zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Smelt de chocolade, haal de pan dan van het vuur en roer het mengsel door tot het glad is.
  3. Doe ondertussen de eieren en de suiker in een grote kom. Klop ze met een elektrische mixer tot het volume van het mengsel aanzienlijk is toegenomen en het als een lint van de gardes loopt. Als u de eieren met de hand klopt, zet de kom dan boven een pan met bijna kokend water, maar zorg ervoor dat het water de bodem van de kom niet raakt.
  4. Voeg het chocolademengsel toe aan het eiermengsel en meng alles goed door elkaar met een grote, metalen lepel. Zeef dan de bloem in delen erboven en schep steeds voorzichtig door.
  5. Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en strijk het oppervlak voorzichtig glad. Bak de taart gedurende 15-20 minuten of tot de bovenkant goed stevig aanvoelt. Laat de taart afkoelen in de bakvorm.
  6. Haal de taart uit de bakvorm en verwijder het bakpapier. Snijd de taart in stukken en garneer elk stuk eventueel met een Kaapse kruisbes. Bestrooi de borden met gezeefde poedersuiker en cacaopoeder. U kunt de taart 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

TERUG NAAR CHOCOLADE TAARTEN

bron: allrecipes.nl