DIANE`S CHOCOLADE CHEESE CAKE

appel brie taartje

INGREDIËNTEN

Porties : 12

  • 170 gr verkruimelde chocoladekoekjes
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 4 eetlepels gehakte pure chocolade
  • 4 eetlepels slagroom
  • 675 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 gr basterdsuiker
  • 5 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Vulling
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gr gehakte pure chocolade

BEREIDING van de chocolade cheese cake

  • Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4. Vet een springvorm (23 cm) in.
  • In een kleine kom meng je de 170 gram koekkruimels, 2 eetlepels suiker en gesmolten boter. Druk op de bodem en 4 cm omhoog aan de zijkanten van de ingevette springvorm. Bak op 180 C / gasoven stand 4 gedurende 10 minuten. Laat afkoelen. Verminder oventemperatuur tot 170 C / gasoven stand 3.
  • Voor de cheesecake vulling: In een kleine steelpan verhit je 4 eetlepels (60 ml) slagroom en 4 eetlepels gehakte chocolade, onder voortdurend roeren, tot de chocolade is gesmolten. Haal van het vuur.
  • In een grote mengkom, Mix je 200 gr roomkaas en suiker tot een gladde massa. Voeg cacao toe en meng goed. Voeg de eieren toe en mix op lage snelheid tot het net gemengd is. Roer er 1 theelepel vanille en het chocolademengsel door. Giet over koekjesbodem. Bak op 170 C / gasoven stand 3 gedurende 45 tot 50 minuten of totdat de vulling stevig is.
  • Voor erboven op: In een kleine steelpan verhit je 4 eetlepels slagroom en 1 theelepel vanille tot net voordat het kookt. Roer voortdurend en wees voorzichtig dat het niet overkookt. Houd 250 gr gehakte pure chocolade klaar in een kommetje. Giet de warme room hierover en roer alles tot een glad geheel. Verdeel over gebakken cheesecake en laat een nacht de koelkast staan.

TERUG NAAR CHOCOLADE TAARTEN

bron: allrecipes.nl