INGREDIËNTEN
- 1 beker slagroom (125 ml)
- 1 pot kersen zonder pit op siroop (350 g)
- 1/2 chocoladecake (a 450 g)
- 2 el kirsch (kersenlikeur, slijter)
- 150 g poedersuiker
- 50 g pure chocolade
BEREIDING van de chocolade petit four
- Klop de slagroom stijf met 2 el kersensiroop.
- Snijd de cake met een scherp mes in 4 vierkante torentjes en halveer deze in de hoogte, zodat er 8 kubusjes ontstaan.
- Snijd elk kubusje doormidden, zodat er 8 onder- en 8 bovenkanten ontstaan.
- Bedruppel elke onderkant met kirsch (houd 1 el kirsch over voor het glazuur).
- Smeer op elke onderkant een beetje kersenslagroom en leg er 2-3 kersen op.
- Bedek elke onderkant met een bovenkant.
- Roer de poedersuiker om met de laatste el kirsch tot een dikke gladde pasta zonder korrels (het glazuur).
- Bestrijk de bovenkanten ermee. Leg op elk stukje een kers.
- Rasp met een dunschiller mooie krullen van de chocolade en garneer de petitfours met chocokrullen.
bron: ah.nl