CHOCOLADE PETIT FOURS

INGREDIËNTEN

  • 1 beker slagroom (125 ml)
  • 1 pot kersen zonder pit op siroop (350 g)
  • 1/2 chocoladecake (a 450 g)
  • 2 el kirsch (kersenlikeur, slijter)
  • 150 g poedersuiker
  • 50 g pure chocolade

BEREIDING van de chocolade petit four

  • Klop de slagroom stijf met 2 el kersensiroop.
  • Snijd de cake met een scherp mes in 4 vierkante torentjes en halveer deze in de hoogte, zodat er 8 kubusjes ontstaan.
  • Snijd elk kubusje doormidden, zodat er 8 onder- en 8 bovenkanten ontstaan.
  • Bedruppel elke onderkant met kirsch (houd 1 el kirsch over voor het glazuur).
  • Smeer op elke onderkant een beetje kersenslagroom en leg er 2-3 kersen op.
  • Bedek elke onderkant met een bovenkant.
  • Roer de poedersuiker om met de laatste el kirsch tot een dikke gladde pasta zonder korrels (het glazuur).
  • Bestrijk de bovenkanten ermee. Leg op elk stukje een kers.
  • Rasp met een dunschiller mooie krullen van de chocolade en garneer de petitfours met chocokrullen.

TERUG NAAR CHOCOLADE TAARTEN

bron: ah.nl