INGREDIËNTEN
200gram country cookies,
50 gram roomboter,
600 gram roomkaas,
50ml sinaasappelsap,
150 gram suiker,
100gram witte chocolade,
3 eieren, 1zak cranberry`s,
100ml rode port,
BEREIDING van de cranberry cheese cake
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Verkruimel de koekjes met de boter in de keukenmachine of met de staafmixer en verdeel over in de met bakpapier beklede springvorm.
Druk goed aan. Meng de roomkaas met het sinaasappelsap, de suiker, de chocolade en de eieren in de keukenmachine of met de staafmixer.
Verdeel het daarna over het koekjesmengsel in de springvorm.
Bak de cheesecake in het midden van de oven in 50 min. gaar. Neem uit de oven, laat iets afkoelen.
Kook de cranberry`s in de port tot de port stroperig is en de cranberry`s zijn opengebarsten. Verdeel de cranberry`s over de cheesecake.
TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN
bron: smulweb.NL