KWARKTAART MET AARDBEIEN

aardbeien cheese cake

INGREDIËNTEN

  • 12 blaadjes witte gelatine+
  • 200 g mariabiscuits
  • 100 g roomboter
  • 500 g aardbeien
  • 1 perssinaasappel
  • 500 g magere kwark
  • 200 g basterdsuiker wit
  • 1 bekertje slagroom (250 ml)
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten

BEREIDING van de Aardbeien cheese cake

VOORBEREIDEN

  1. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. In keukenmachine of met deegroller mariabiscuits verkruimelen en in kom doen. In pannetje boter smelten en boter met 2 eetlepels water door koekkruimels mengen. Springvorm licht invetten, kruimelmengsel over bodem verdelen en goed aandrukken. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. In keukenmachine 300 g aardbeien pureren. Sinaasappel uitpersen en in pannetje sap zachtjes verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Mengsel even laten afkoelen. In kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen en luchtig door kwarkmengsel scheppen. Kwarkmengsel over kruimelbodem in springvorm verdelen en bovenkant gladstrijken. Kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven. Rest van aardbeien halveren en op bovenkant van taart rangschikken. In pannetje aardbeienjam met 1 eetlepel water zachtjes verwarmen. Met kwastje aardbeien en kwark rijkelijk bestrijken met jammengsel.!

bron: AH.nl