DRUIVEN BAVAROISE

 Ingrediënten

125 gr. Marc gewurtztraminer
10 gr. Gelantinepoeder
400 gr. Water
25 gr. Suiker
250 gr. slagroom

Bereidingswijze

Na het bakken het kapsel twee keer door snijden en de onderste plak in een ring plaatsen.
Voor de Bavaroise:
De Gelantine in wat water weken en vervolgens au bain-marie oplossen.
De slagroom met de suiker half opslaan en koel weg zetten.
De Druivensap of wijn met de marc de gewurtztraminer mengen en al roerend de opgelosten gelantine toevoegen.
Dit licht laten geleren en dan de slagroom erdoor spatelen.
Je kunt wat van de bavaroise op een kapselplak storten en glad strijken.
Hierop een tweede plak en weer wat bavaroise.
Nu een laatse kapselplak erop legen en het geheel goed aan drukken.
De Ring afstrijken met de bavaroise en het taartje in de koelkast koud laten worden.
Voor het serveren het taartje uit de ring los snijden en bestuiven met wat cacaopoeder.
het geheel met de gelei afgeleren en vervolgen decoren met wat druiven.

TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS