INGREDIËNTEN
Voor het deeg:
- 275 gram chocolate chip cookies hazelnoot (Albert Heijn)
- 75 gram boter
- 100 ml. CoolBest Strawberry Hill
- 750 gram aardbeien
- 250 ml. slagroom
- 500 gram kwark
- 200 gram witte basterdsuiker
- 10 blaadjes gelatine
BEREIDING van de Aardbeien kwarktaart
- Smelt de boter in een steelpan en verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van een ingevette springvorm. Week de gelatine 5 minuten in koud water.Maak de aardbeien schoon. Snij uit de grootste aardbeien twee plakjes uit het midden. Zet deze op de bodem tegen de rand aan tot de hele rand bedekt is met aardbeienplakjes. Snij de rest van de aardbeien in stukjes, bewaar er een aantal ter garnering.Verwarm de CoolBest in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in het warme sap, met het vuur uit. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
Roer in een kom de kwark, suiker en gelatinemengsel door elkaar. Schep de stukjes aardbei erdoor. Klop de slagroom stijf en stapel deze luchtig door het kwarkmengsel. Schenk dit over de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast in 3 uur opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm en versier de taart met de overgebleven aardbeien, verse slagroom en geroosterd amandelschaafsel. Eet smakkie!
Terug naar TAART RECEPTEN INDEX
bron:toetjesentaarten.nl