INGREDIËNTEN
Aantal personen:
8
Bereidingstijd:
60 minuten
Ingrediënten van Yogurt tatlisi
- 3 eieren
- 150 ml kristalsuiker
- 2 theelepels carbonaat
- 150 ml Turkse yoghurt
- 150 ml normale griesmeel
- 150 ml bloem
- rasp van een citroen
- 200 ml gesmolten Tafelmargarine
Ingrediënten van de siroop:
- 600 gram kristalsuiker
- 800 ml water
- sap van een halve citroen
Ter decoratie:
- Walnoten
- Kokosrasp
BEREIDING van de Yogurt tatlisi
-
- Neem een pan en voeg hier de kristalsuiker en het water toe:
- Laat dit 20 minuten koken.
- Giet daarna de sap van de citroen erbij en laat alles samen nog 1 à 2 minuten koken en haal dan de pan van het vuur.
Bereiding van de Yogurt Tatlisi:
- Neem een kom en voeg de eieren, kristalsuiker, yoghurt en carbonaat toe:
- Roer alles goed door met een garde.
- Voeg de meel, griesmeel, gesmolten margarine en de citroenrasp toe:
- En mix deze ingrediënten mee met een garde.
- Neem een diepe schaal en giet hier het mengsel in:
- Leg deze schaal in een voorverwarmde oven van 160 graden voor ongeveer 20 à 30 minuten.
- Als de bovenkant goud/bruin kleurt, haal je het toetje uit de oven en prik je er hier en daar een aantal gaten in met bijvoorbeeld een tandenstoker.
- Giet de enigszins afgekoelde siroop over het toetje heen en laat deze intrekken:
- Wanneer de siroop verder is afgekoeld en is ingetrokken, kun je het toetje nog decoreren met wat walnoten of kokosrasp.
- Eet smakelijk!
bron:turksekok.nl