Yogurt tatlisi

Yogurt tatlisi , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

8

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten van Yogurt tatlisi

  • 3 eieren
  • 150 ml kristalsuiker
  • 2 theelepels carbonaat
  • 150 ml Turkse yoghurt
  • 150 ml normale griesmeel
  • 150 ml bloem
  • rasp van een citroen
  • 200 ml gesmolten Tafelmargarine

Ingrediënten van de siroop:

  • 600 gram kristalsuiker
  • 800 ml water
  • sap van een halve citroen

Ter decoratie:

  • Walnoten
  • Kokosrasp

BEREIDING van de Yogurt tatlisi

 

    • Neem een pan en voeg hier de kristalsuiker en het water toe:
    • Laat dit 20 minuten koken.
    • Giet daarna de sap van de citroen erbij en laat alles samen nog 1 à 2 minuten koken en haal dan de pan van het vuur.

    Bereiding van de Yogurt Tatlisi:

    • Neem een kom en voeg de eieren, kristalsuiker, yoghurt en carbonaat toe:
    • Roer alles goed door met een garde.
    • Voeg de meel, griesmeel, gesmolten margarine en de citroenrasp toe:
    • En mix deze ingrediënten mee met een garde.
    • Neem een diepe schaal en giet hier het mengsel in:
    • Leg deze schaal in een voorverwarmde oven van 160 graden voor ongeveer 20 à 30 minuten.
    • Als de bovenkant goud/bruin kleurt, haal je het toetje uit de oven en prik je er hier en daar een aantal gaten in met bijvoorbeeld een tandenstoker.
    • Giet de enigszins afgekoelde siroop over het toetje heen en laat deze intrekken:
    • Wanneer de siroop verder is afgekoeld en is ingetrokken, kun je het toetje nog decoreren met wat walnoten of kokosrasp.
    • Eet smakelijk!

 

 

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl