Bienenstich

bienenstich

INGREDIËNTEN

  • 240 g boter,
  • 150 g suiker,
  • 2 el honing,
  • 2 el melk,
  • 150 g geschaafde amandelen,
  • 1 tl amandelextract,
  • 200 g meel,
  • 2 tl bakpoeder,
  • zout,
  • 1 ei

 

BEREIDING van de Bienenstich

Verwarm de oven voor op 180?C.
Smelt 120 g boter in een kleine pan en voeg 50 g suiker, honing, melk, amandelen en amandelextract toe. Breng aan de kook en zet van het vuur af.

Roer in een kom de meel, de rest van de suiker, bakpoeder, en zout.
Snijd de overgebleven boter in stukken, voeg toe aan het meel en blijf snijden tot er een kruimelige massa ontstaat.
Voeg het ei toe en roer met een vork tot er een homogeen deeg ontstaat.

Druk het deeg egaal op de bodem van een (niet ingevette) springvorm en schenk het amandelmengsel er gelijkmatig over.
Bak 20 tot 25 min. of tot de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes van 5 cm. of voor kleinere koekjes de vierkantjes nogmaals diagonaal door. Verpak de koekjes luchtdicht

.

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:mergenmetz.nl