Apfelkuchen mit Bienenstichdecke

bienenstich

INGREDIËNTEN

12 personen

  • Bodem:
    250 gr, Meel
    1/2 Pakje Bakmeel
    125 gr. suiker
    1 Pakje vanille suiker
    1 Ei
    2 Eetlepels melk
    125 gr. boter
    iets zoutVulling:
    1 kg. stevige appels
    50 gr. boter
    60 gr. suiker
    120 gr. rozijnen
    klein beetje amndelexchange
    2 theelepels custard
    oplossen met wat waterAfwerking Stich:
    100 gr. boter
    100 gr. suiker
    50 gr. amandelschaafsel
    1 eetlepel honing
    1 eetlepel melk of water + wat amandel exchange

BEREIDING van de Apfelkuchen mit Bienenstichdecke 

Bodem:
Boter en melk opwarmen
van de ingrediënten een deeg maken en daarna een bal vormen deze een half uur in de koelkast laten rusten.

Vulling:
Deze ingrediënten even aan de kook brengen, de gewelde rozijnen en amandelen toevoegen en binden met de custard, dit laten afkoelen.

Bodem van springvorm invetten en met bloem bestuiven.
Deeg uitrollen en de springvorm hiermee bedekken.
Hierop de appelmassa egaal bedekken
hierover de licht verwarmde stich
In de voor verwarmde oven 200 graden.
Afbakken op 180 graden tot de bovenzijde mooi bruin is.

 

TERUG TAARTEN UIT DUITSLAND

bron:mergenmetz.nl