Chocoladecupcakes met Nutella en hazelnoten

Chocoladecupcakes met Nutella en hazelnoten

 

INGREDIËNTEN

(voor 12 stuks):

  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • een snufje zout
  • 40 gram boter
  • 1,2 dl. volle melk
  • 1 ei
  • 120 gram nutella

Voor het glazuur:

  • 250 gram poedersuiker (hele bus)
  • 80 gram boter
  • 0,25 dl. volle melk
  • 80 gram nutella

Garnering:

  • Zakje hazelnoten
  • Suikerversiering (bijv. gouden balletjes)

BEREIDING van de Chocoladecupcakes met Nutella en hazelnoten

Verwarm de oven voor op 170/180 graden. Doe de bloem met de cacao, suiker, bakpoeder, zout en de boter in een kom en mix het geheel op de laagste stand tot het mengsel een zanderige consistentie heeft en alles goed is vermengd. Voeg geleidelijk de melk aan het bloemmengsel toe. Klop het ei erdoor.

Schep het beslag in papieren vormpjes tot ze tot tweederde gevuld zijn en bak de cakejes 20 minuten in de oven of tot het gebakje terugveert als je op de bovenkant drukt. Laat ze afkoelen.

Hol de cakejes met een mesje iets uit en vul ze met een dot nutella.

Voor het hazelnoot-chocoladeglazuur: Doe de poedersuiker met de boter in een kom en klop op de middelste stand tot alles goed vermengd is. (tip: gebruik een keukenmachine om enorme ‘rookwolken’ in je keuken te voorkomen). Schakel terug naar een lagere stand en voeg geleidelijk de melk toe. Schakel als alles is opgenomen naar de hoogste stand en blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur licht en luchtig is.

Roer de nutella door het glazuur. Strijk het glazuur met een lepel als een dikke laag uit over de afgekoelde cakejes of gebruik een spuitzak. Garneer elk cakeje met hazelnoten of suikerversiering.

TERUG NAAR CUPCAKES

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:toetjesentaarten.nl