Citroenrolcake met amandelen

Citroenrolcake met amandelen

INGREDIËNTEN

Voor de cake:

  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 7 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • 50 gram bloem
  • 20 gram aardappelzetmeel

Voor de vulling:

  • Limoncello
  • 1 pot lemoncurd
  • 375 ml. slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 80 gram suiker
  • 50 gram geschaafde amandelen, geroosterd

BEREIDING van de Citroenrolcake met amandelen

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. Klop met de mixer de eidooiers met een kwart van de suiker dik. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met de rest van de suiker (beetje bij beetje toevoegen). Zeef de bloem met het aardappelzetmeel. Spatel het dooiermengsel, bloem/zetmeel en amandelpoeder door het eiwit. Verwarm de oven voor op 220 graden. Strijk het beslag met een paletmes gelijkmatig over de bakplaat en strijk glad. Bak de cake in circa 8 minuten lichtbruin in de oven.

Strooi wat poedersuiker op je aanrecht en keer de cakeplak erop. Verwijder het bakpapier. Klop de slagroom yoghurtdik met de suiker. Voeg de mascarpone toe en klop (niet te lang) verder stijf en smeerbaar. Besprenkel de cakeplek met limonello. Strijk de lemoncurd (zoveel als je lekker vindt) over de cake en daarna driekwart van het roommengsel.

Rol de cake voorzichtig op. Strijk de rest van het roommengsel nonchalant over de buitenkant van de cakerol en bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

TERUG NAAR VRUCHTENTAART