Classic Welsh Cakes

Classic Welsh Cakes , Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 24

  • 500 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 75 gr zachte boter
  • 75 gr reuzel
  • 300 gr basterdsuiker
  • 350 gr rozijntjes (sultanas) of krenten
  • 4 eieren
  • 100 ml melk

 

Bereiding van de Classic Welsh Cakes

  1. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Voeg boter en reuzel toe en meng dit totdat het eruit ziet als kleine broodkruimels. Schep de suiker en rozijntjes/krenten erdoor. Klop de eieren los en voeg ze aan het mengsel toe. Roer de melk erdoor totdat er een stevig deeg ontstaat. Koel het deeg gedurende 1 tot 2 uur.
  2. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer 5 millimeter dik is. Druk er met een vormpje rondjes uit met een doorsnede van 7 centimeter. Bak de rondjes op een ingevette bakplaat of (gietijzeren) koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en bestuif ze met suiker.

.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes