INGREDIËNTEN
Aantal personen: 24
- 500 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 75 gr zachte boter
- 75 gr reuzel
- 300 gr basterdsuiker
- 350 gr rozijntjes (sultanas) of krenten
- 4 eieren
- 100 ml melk
Bereiding van de Classic Welsh Cakes
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Voeg boter en reuzel toe en meng dit totdat het eruit ziet als kleine broodkruimels. Schep de suiker en rozijntjes/krenten erdoor. Klop de eieren los en voeg ze aan het mengsel toe. Roer de melk erdoor totdat er een stevig deeg ontstaat. Koel het deeg gedurende 1 tot 2 uur.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer 5 millimeter dik is. Druk er met een vormpje rondjes uit met een doorsnede van 7 centimeter. Bak de rondjes op een ingevette bakplaat of (gietijzeren) koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en bestuif ze met suiker.
.
TERUG TAARTEN UIT GROOT-BRITTANNIË / IERLAND
bron:Allrecipes