Devonshire Scones

Devonshire Scones  , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Ingrediënten voor 15 personen

450g zelfrijzend bakmeel
2 el suiker
50 g boter, in blokjes
2,5 dl melk
1 ei,losgeklopt, voor de glans
aardbeienjam en geklopte slagroom ter garnering.

BEREIDING van de Devonshire Scones

1. verhit de oven voor op 210C (190 gas).Vet een bakplaat in met gesmolten boter of olie.Zeef bakmeel in een mengkom, voeg suiker toe. Wrijf boter met de vingertoppen door het mengsel tot het op broodkruim lijkt.Maak een kuiltje in het midden en giet er melk in, meng tot een zacht, licht plakkerig deeg.3 Leg deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het lichtjes.Rol het uit tot een 2 cm dikke plak.Maak deegrondjes van 6 cm met een koekjesvormpje en leg ze dicht naast elkaar op het bakblik.

Bereidingswijze

Bestrijk ze met geklopt ei.
Bak ze 15-20 min.

Serveertips

Opdienen met slagroom en jam

TERUG TAARTEN UIT  ENGELAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl