Engelse Polly’s Eccles taartjes

Engelse Polly's Eccles taartjes, Taart maken , taart recepten

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

Porties : 12

  • 1 pakje diepvries bladerdeeg, of maak het zelf
  • 60g poedersuiker
  • 30g boter
  • 120g krenten
  • 30g gesneden gemengde citrusschillen
  • halve theelepel van zowel nootmuskaat als van piment
  • 1 eiwit, opgeklopt
  • 2 eetlepels poedersuiker voor garnering

Bereidingswijze van de Engelse Polly’s Eccles taartjes

  1. Meng de suiker en boter in een middelgrote sauspan. Laat dit smelten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de krenten, citrusschil, nootmuskaat en piment toe. Doorkoken tot het geheel goed verwarmd is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 220 C / gasovenstand 7.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een licht met bloem bestrooid oppervlak en snij er rondjes uit met een doorsnee van 10 cm.
  5. Leg een kleine lepel vol vulling in het midden van elk rondje deeg, vouw de randjes van het deeg naar elkaar toe en maak dicht. Draai ze om en druk zachtjes aan met een deegroller.
  6. Maak een klein gaatje of twee sneetjes in het midden van elk taartje. Bestrijk met het opgeklopte eiwit en bestrooi met suiker. Leg ze op de bakplaat.
  7. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de randen lichtbruin van kleur zijn.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNIË / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes.nl