“Hot Cross” Broodjes

Hot Cross  Broodjes , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:12

  • 175 ml warm water (45°C)
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • 50 gr suiker
  • 3/8 theelepel zout
  • 1 ei
  • het wit van 1 ei
  • 375 gr bloem
  • 1 eetlepel droog bakkersgist
  • 100 gr gedroogde krenten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels water
  • Voor het glazuur
  • 50 gr poedersuiker
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 1 dessertlepel halfvolle melk

BEREIDING van de Hot Cross  Broodjes

  1. Warm water, boter, melkpoeder, suiker, zout, ei, eiwit, bloem en gist in een broodmachine doen. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
  2. 5 minuten voor het eind van de kneedcyclus krenten en kaneel toevoegen. In de machine tot verdubbeld volume laten rijzen.
  3. Het deeg neerslaan op een bebloemd oppervlak, afdekken en 10 minuten laten rusten.
  4. Het deeg tot 12 bolletjes vormen en deze over een licht ingevette bakplaat van 22×33 cm verdelen. Afdekken en op een warme plek tot verdubbeld volume laten rijzen.
  5. De dooier met 2 eetlepels water vermgen en daarmee de deegbolletjes insmeren.
  6. 20 minuten op 190°C/gasstand 5 bakken. Haal de bolletjes daarna direct uit te oven om ze op een rooster te laten afkoelen.
  7. Voor de kruizen: poedersuiker, vanille en melk vermengen en op elk afgekoeld broodje een kruis tekenen.

TERUG TAARTEN UIT  GROOT-BRITTANNI:E / IERLAND

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:Allrecipes