“Hot Cross” Broodjes

“Hot Cross” Broodjes

INGREDIËNTEN

porties: 12

  • 175 ml warm water (45°C)
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • 50 gr suiker
  • 3/8 theelepel zout
  • 1 ei
  • het wit van 1 ei
  • 375 gr bloem
  • 1 eetlepel droog bakkersgist
  • 100 gr gedroogde krenten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels water
  • Voor het glazuur
  • 50 gr poedersuiker
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 1 dessertlepel halfvolle melk

BEREIDING van de “Hot Cross” Broodjes 

  • Warm water, boter, melkpoeder, suiker, zout, ei, eiwit, bloem en gist in een broodmachine doen. Selecteer het deegmenu en druk op Start.
  • 5 minuten voor het eind van de kneedcyclus krenten en kaneel toevoegen. In de machine tot verdubbeld volume laten rijzen.
  • Het deeg neerslaan op een bebloemd oppervlak, afdekken en 10 minuten laten rusten.
  • Het deeg tot 12 bolletjes vormen en deze over een licht ingevette bakplaat van 22×33 cm verdelen. Afdekken en op een warme plek tot verdubbeld volume laten rijzen.
  • De dooier met 2 eetlepels water vermgen en daarmee de deegbolletjes insmeren.
  • 20 minuten op 190°C/gasstand 5 bakken. Haal de bolletjes daarna direct uit te oven om ze op een rooster te laten afkoelen.
  • Voor de kruizen: poedersuiker, vanille en melk vermengen en op elk afgekoeld broodje een kruis tekenen.

TERUG NAAR TAART RECEPTEN VOOR PASEN

bron:allrecipes.nl