INGREDIËNTEN
Aantal personen:
6 personen
Bereidingstijd:
60 minuten
Ingrediënten voor het griesmeelmengsel:
- 4 glazen melk
- 12 eetlepels fijne griesmeel (Turks: irmik)
- 12 eetlepels suiker
- 1 eetlepel margarine
Ingrediënten voor de vulling/dressing:
- 1 fles kant-en-klare chocoladesaus
- 2 eetlepels kokosnootschaafsel
- 2 eetlepels kaneel
- 1 pakje theebiscuitjes
- half pakje chocoladebiscuitjes
- half glas gebroken walnoten
BEREIDING van de Irmik tatlisi
-
- Doe de suiker, griesmeel, melk en margarine in een pan:
- Roer het geheel gedurende 10 minuten tot het mengsel stroperig is:
- Zet het vuurpitje daarna op de allerlaagste stand zodat het mengsel nog wel enigszins warm blijft.
- Besmeer vervolgens de bodem van een schaal met dit griesmeelmengsel.
- Plaats hier vervolgens 2 lagen theebiscuitjes overheen:
- Smeer vervolgens een laag griesmeelmengsel over de biscuitjes heen. Doe dit voorzichtig want de biscuitjes willen nog wel eens plakken aan het mengsel en daardoor verschuiven.
- Plaats hier vervolgens wederom 2 lagen theebiscuitjes overheen:
- Leg hier ook nog één laag chocoladebiscuitjes overheen:
- Smeer tot slot wederom een laag griesmeelmengsel over dit geheel. Gebruik een kwast om de boel egaal te strijken.
- Laat dit nu minimaal 15 minuten rusten zodat de warmte van het griesmeelmengsel goed in de biscuitjes trekt (zodat deze zacht worden).
- Giet wat kant-en-klare chocolademengsel over het geheel:
- Besprenkel daarna het geheel met kokosnootschaafsel.
- Bestrooi het geheel vervolgens met wat gebroken walnoten:
- Besprenkel tot slot wat kaneel over het geheel:
- Giet eventueel nog een beetje chocoladesaus bij het serveren.
- Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:
- Eet smakelijk!
bron:turksekok.nl