Irmik tatlisi

Irmik tatlisi , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen: 

6 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten voor het griesmeelmengsel:

  • 4 glazen melk
  • 12 eetlepels fijne griesmeel (Turks: irmik)
  • 12 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel margarine

Ingrediënten voor de vulling/dressing:

  • 1 fles kant-en-klare chocoladesaus
  • 2 eetlepels kokosnootschaafsel
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 pakje theebiscuitjes
  • half pakje chocoladebiscuitjes
  • half glas gebroken walnoten

BEREIDING van de Irmik tatlisi

    • Doe de suiker, griesmeel, melk en margarine in een pan:
    • Roer het geheel gedurende 10 minuten tot het mengsel stroperig is:
    • Zet het vuurpitje daarna op de allerlaagste stand zodat het mengsel nog wel enigszins warm blijft.
    • Besmeer vervolgens de bodem van een schaal met dit griesmeelmengsel.
    • Plaats hier vervolgens 2 lagen theebiscuitjes overheen:
    • Smeer vervolgens een laag griesmeelmengsel over de biscuitjes heen. Doe dit voorzichtig want de biscuitjes willen nog wel eens plakken aan het mengsel en daardoor verschuiven.
    • Plaats hier vervolgens wederom 2 lagen theebiscuitjes overheen:
    • Leg hier ook nog één laag chocoladebiscuitjes overheen:
    • Smeer tot slot wederom een laag griesmeelmengsel over dit geheel. Gebruik een kwast om de boel egaal te strijken.
    • Laat dit nu minimaal 15 minuten rusten zodat de warmte van het griesmeelmengsel goed in de biscuitjes trekt (zodat deze zacht worden).
    • Giet wat kant-en-klare chocolademengsel over het geheel:
    • Besprenkel daarna het geheel met kokosnootschaafsel.
    • Bestrooi het geheel vervolgens met wat gebroken walnoten:
    • Besprenkel tot slot wat kaneel over het geheel:
    • Giet eventueel nog een beetje chocoladesaus bij het serveren.
    • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:
    • Eet smakelijk!

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl