INGREDIËNTEN
8 personen
- 675 gr verse, zoete kersen, ontpit
- 1 eetlepel ongezouten boter
- 3 eetlepels witte bloem
- 1/2 theelepel zout
- 4 eetlepels ruwe rietsuiker
- het wit van 8 eieren
- 250 ml magere melk
- 250 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
- 1 vanilleboon, over de lengte gehalveerd en geplet
- 3 eetlepels kirsch
- 1 eetlepel poedersuiker
BEREIDING van de Kersen Clafoutis
-
- De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een vlaaivorm van 25 cm of bakvorm van gelijke grootte invetten.
- De kersen over de bodem van de ingevette bakvorm verdelen en apart zetten. In een kleine kom bloem, zout en suiker mengen. In een middelgrote kom eiwit, melk en room opkloppen. Kirsch en vanille erdoor roeren. Geleidelijk het meelmengsel erdoor roeren tot een glad beslag ontstaat. De vanille verwijderen en het beslag over de kersen uitgieten.
- 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de taart gerezen en bruin is. Laten afkoelen tot de bovenkant een klein beetje inzakt en met poedersuiker garneren alvorens te serveren.