Soezen toren

Soezen toren , Taart maken

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

10 personen

Bereidingstijd

90 min

Ingrediënten:

 • (voor ongeveer 25 soesjes)
  – 50 gram boter
  – 175 ml water
  – 1 theelepel suiker
  – 1 theelepel zout
  – 100 gram bloem
  – 2 eieren

BEREIDING van de Soezen toren

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
  – Smelt de boter in een steelpannetje, voeg water, suiker en zout toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de bloem toe en roer tot een dikke brij ontstaat. Voeg de eieren één voor één toe en blijf stevig roeren tot een glad deeg ontstaat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in dit deel van de bereiding deze eerste bakpoging nogal sta te kliederen, want ik probeer de ingredienten in eerste instantie met een grote garde te mengen – niet doen! – een spatel gebruiken werkt veel beter.
  – Schep het deeg in een spuitzak en spuit toefjes deeg ter grootte van een walnoot op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat een centimeter of 5 ruimte tussen de toefjes. Ook dit is even een lastig klusje als je het voor het eerst doet. Zo schiet bij mij de spuit van de zak en zit mijn bakplaat gelijk onder het deeg. Mijn toefjes zijn helaas niet allemaal even groot en hebben bovendien allen een soort puntje aan de bovenkant. Die puntjes druk ik gewoon even zachtjes plat. Zo zet mijn bakplaat er (uiteindelijk) uit:

  – Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de in soesjes 25 minuten goudbruin. Bij mij komen ze prachtig uit de oven (zie foto hieronder).
  Laat de soesjes rustig afkoelen en klop vervolgens de slagroom stijf voor de vulling.
  Ik gebruik daarvoor:
  -400 ml slagroom
  -4 eetlepels suiker

  – Spatel de slagroom in een spuitzak met een smal tuitje. Maak met een mes een klein gaatje in de onderkant van elk soesje en spuit de slagroom erin. Ik heb een beetje moeite met de dosering, want je voelt niet goed wanneer het soesje vol is en soms loopt het soesje ‘over’. Volgens mij een kwestie van een paar keer doen.
  – Strooi poedersuiker over de soesjes en stapelen maar. Ik plak ze niet aan elkaar met karamel om tijd te besparen, maar dat is natuurlijk wel mooier. Dit is het resultaat van mijn éérste bakpoging van de slagroomsoesjestoren:

TERUG NAAR  TAARTEN UIT FRANKRIJK