INGREDIËNTEN
Ingrediënten voor 12 personen
125 gr bloem;
30 gr cacaopoeder;
3 gr bakpoeder (afgestreken theelepel);
50 gr suiker;
1 eetl vanillesuiker (1 zakjes);
1 eiwitten;
50 gr roomboter
Cakelaag:
3 eieren, gesplitst in dooiers en wit;
1 eigeel;
6 eetl warm water;
300 gr suiker;
3 eetl vanillesuiker (3 zakjes);
9 druppels amandelessence;
3 mespuntjes kaneel;
75 gr bloem;
20 gr cacaopoeder;
25 gr maïzena;
1 theel bakpoeder
Vulling:
1 pot kersen, ontpit (250 gr);
80 gr suiker;
40 gr maïzena;
2 eetl kirsch;
1 vel (5 gr) gelatine;
3 eetl koud water;
½ ltr slagroom;
1 eetl vanillesuiker;
1 eetl suiker;
40 gr geraspte pure chocolade;
1 pot zoete kersen, ontpit
BEREIDING van de Kirschtorte
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem van twee diepe ronde
bakvormen met een doorsnede van 20 cm met
bakpapier en vet het papier in.
Klop de eieren 10 minuten met de suiker.
Zeef de bloem en cacao boven het eimengsel
en spatel er het er door.
Spatel de gesmolten boter er door.
Schenk het deeg in de vormen
en bak het 30 minuten.
Laat de taarthelften 5 minuten afkoelen
in de vormen, stort ze op een rooster,
verwijder het bakpapie en
laat ze verder afkoelen.Snijd elke helft horizontaal doormidden en
besprenkel de vier helften met een kwart
van de kirsch.Klop de slagroom stijf.
Roer de fijn gehakte kersen door 2/3 deel
van de slagroom.
Leg een taarthelft op een bord en bekleed
hem met 1/3 deel van de vulling.
Herhaal dit twee maal en
eindig met een tarthelft.
Bestrijk de bovenkant en zijkanten
van de taart met de rest van de slagroom.
Versier de taart met chocoladekrullen
en de verse kersen en strooi
er poedersuiker over
.
bron:mergenmetz.nl