INGREDIËNTEN
- 200 g gedroogde abrikozen
1/2 dl sinaasappellikeur
1 sinaasappel
200 g blanke rozijnen
200 g bruine rozijnen
100 g gehakte bigarreaus
150 g boter
1,5 dl melk
3 eetl. stroop
2 eetl. honing
225 g zelfrijzend bakmeel
1/2 eetl. koekkruiden
snufje zout
2 eieren
poedersuiker
BEREIDING van de Klassieke Engelse vruchtentaart
Hulpmiddelen
Springvorm doorsnede 24 cm
Voorbereiding
Wel de abrikozen in sinaasappellikeur. Dit kan ook 30 seconden in de magnetron op 800 watt. Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Snijd de gewelde abrikozen in stukjes. Verwarm de oven voor op 160?C. Vet de springvorm goed in of bekleed deze met vetvrij bakpapier.
Bereidingswijze
Doe de abrikozen, rozijnen, bigarreaus, sinaasappelrasp, boter, melk, stroop en honing in een pan. Verwarm dit zachtjes tot de boter gesmolten is. Laat dit mengsel iets afkoelen. Meng het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en zout in een kom. Roer de losgeklopte eieren en het vruchtenmengsel erdoor en meng goed. Het wordt een compacte, wat plakkerige massa. Schep het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 1,5 uur in het midden van de oven. Dek hem af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt. Laat de taart iets afkoelen, snijd hem daarna los en haal hem uit de vorm om verder af te koelen. Bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.
bron:smulweb.nl