MERINGUE MET AARDBEIEN EN MARSCARPONE

meringue aardbeien

INGREDIËNTEN

4 PERSONEN

  • 1 bakje aardbeien (150 g)
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 1 bakje mascarpone (125 g)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • bakpapier
  • fijngesnipperde munt

BEREIDING van de Meringue met aardbeien  en marscarpone

  • Maak de aardbeien schoon, haal de kroontjes eraf en snij ze in kleine stukjes.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Splits de eieren. Je hebt alleen het eiwit nodig.
  • Klop dit met een mixer.
  • Voeg in 2 porties in totaal 100 g suiker toe tot het eiwit glanst.
  • Check of het eiwit voldoende stijf is door de kom op zijn kop te houden.
  • Het eiwit mag niet uit de kom vallen.
  • Roer de geraspte citroenschil door het stijfgeklopte eiwit.
  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Leg bakpapier op het bakblik.
  • Schep het eiwit met een lepel in 8 rondjes op het papier.
  • Bak de meringues ongeveer 90 minuten in de voorverwarmde oven.
  • De buitenkant wordt krokant, de binnenkant blijft zacht.
  • Klopt de mascarpone met de vanillesuiker.
  • Leg 4 meringues op 4 schoteltjes, verdeel er de mascarpone over en stukjes aardbei.
  • Dek het mengsel af met een meringue.
  • Garneer met fijngesnipperde munt

 

 

 

TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN

bron:mijneigenkoers.nl