INGREDIËNTEN
4 PERSONEN
- 1 bakje aardbeien (150 g)
- rasp van 1 citroen
- 2 eiwitten
- 100 g suiker
- 1 bakje mascarpone (125 g)
- 1 zakje vanillesuiker
- bakpapier
- fijngesnipperde munt
BEREIDING van de Meringue met aardbeien en marscarpone
- Maak de aardbeien schoon, haal de kroontjes eraf en snij ze in kleine stukjes.
- Rasp de schil van de citroen.
- Splits de eieren. Je hebt alleen het eiwit nodig.
- Klop dit met een mixer.
- Voeg in 2 porties in totaal 100 g suiker toe tot het eiwit glanst.
- Check of het eiwit voldoende stijf is door de kom op zijn kop te houden.
- Het eiwit mag niet uit de kom vallen.
- Roer de geraspte citroenschil door het stijfgeklopte eiwit.
- Verwarm de oven voor op 100 °C.
- Leg bakpapier op het bakblik.
- Schep het eiwit met een lepel in 8 rondjes op het papier.
- Bak de meringues ongeveer 90 minuten in de voorverwarmde oven.
- De buitenkant wordt krokant, de binnenkant blijft zacht.
- Klopt de mascarpone met de vanillesuiker.
- Leg 4 meringues op 4 schoteltjes, verdeel er de mascarpone over en stukjes aardbei.
- Dek het mengsel af met een meringue.
- Garneer met fijngesnipperde munt
TERUG NAAR KWARK/CHEESE TAARTEN
bron:mijneigenkoers.nl