Noorse chocotaart

Noorse chocotaart

 

 INGREDIËNTEN

8 porties

  • 250 gram bevroren kersen
  • 220 gram pure chocolade
  • 300 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 240 gram fijne tafelsuiker
  • 240 gram roomboter
  • 4 eierdooiders
  • zout

Bereiden van de Noorse chocotaart

Smelt de chocolade au-bain-marie en laat afkoelen. Zeef de bloem met de cacao en een flinke snuf zout en mix het geheel. Klop de boter romig. Voeg al kloppend de suiker toe en vervolgens, 1 voor 1, de eidooiers. Voeg het volgende pas toe als het voorgaande in het geheel door het mengsel is opgenomen. Als er een homogene massa is ontstaan, giet dan in porties de gesmolten chocolade er door heen tot een homogene massa. Meng in gedeelten het bloem-cacao-mengsel er door heen tot een rul mengsel. Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Beboter de springvorm en verdeel daarover een beetje bloem. Verdeel een deel van het deeg over de bodem en verspreid de bevroren kersen er over heen. Verkruimel de rest van het deeg over de kersen. Meng het deeg met de vingers goed tussen de kersen. Strijk de bovenkant plant en maak met de duim een ruleffect erin (overeenkomstig een bastognekoek).
Bak de taart in ca. 40 minuten gaar op 180 graden en laat afkoelen.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SCANDINAVIË

 

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:mijnreceptenboek.com