Ostekake noorse amandeltaart met puding

Ostekake noorse amandeltaart met puding

 

 INGREDIËNTEN

 porties

Bodem:
250g amandelen
250g poedersuiker
5 eiwitten
“Pudding”laag:
5 eidooiers
125g suiker
125 ml slagroom
200g roomkaas
50g boter
Zakje vanillesuiker
Bovenlaag:
200g melkchocolade
60g boter
Handjevol gepelde pistachenoten

Bereiden van de Ostekake noorse amandeltaart met puding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier
Maal de amandelen fijn
Meng de poedersuiker erdoor
Klop de eiwitten stijf en meng voorzichtig de amandelen erdoor.
Schep het mengsel in de springvorm en bak dit 30 minuten.
Doe de eidooiers, slagroom, suiker en roomkaas in een pannetje en breng dit al roerend aan de kook, het moet een mooi glad mengsel worden.
Haal de pan van het vuur en roer de boter en vanillesuiker erdoor.
Laat dit afkoelen tot het wat dikker wordt.
Druk dan de taartbodem wat platter met de bolle kant van een lepel en giet de pudding erop.
Dit in de koelkast laten staan tot de laag echt stevig is.
Smelt dan de chocola met de boter tot het mooi glad is. Niet te heet laten worden!
Giet dit voorzichtig over de puddinglaag en strijk het mooi glad.
Hak de pistachenoten en strooi ze over de chocoladelaag. Vervolgens uit laten harden in de koelkast.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SCANDINAVIË

 

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl