Poolse kersencake

Poolse kersencake

 INGREDIËNTEN

12 porties

  • 200 gr suiker
  • 310 gr bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel boter
  • 300 gr ontpitte zoete kersen
  • 1 eetlepel suiker
  • 120 ml olijfolie
  • 4 eieren
  • 170 gr gewone yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden van de Poolse kersencake

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de suiker, bloem, bakpoeder en baksoda met een garde door elkaar tot het gelijkmatig gemengd is.
  • Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de kersen 8 tot 10 minuten in de boter tot ze zacht zijn, besprenkel ze met 1 eetlepel suiker. Zet opzij.
  • Vorm een ​​kuiltje in het midden van de droge ingrediënten, en giet er de olijfolie, eieren en yoghurt in, gebruik je vingers om het door elkaar te mengen en zo een zacht deeg te maken. Schep het beslag in een 22 x 33 cm ovenschaal. Besprenkel het beslag met 1 eetlepel olijfolie, en bestrooi met de kersen.
  • Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake stevig is en goudbruin aan de bovenkant. Een spiesje moet schoon uit het midden van de taart komen, dan is hij gaar.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT POLEN

bron:allrecipes.nl