INGREDIËNTEN
porties : 1 taart 16 personen
- 150 gr zachte roomboter of margarine
- 150 gr suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 3 afgestreken eetlepels ongezoete cacao
- 2 eetlepels water
- 125 gr bloem
- 3 afgestreken eetlepels bakpoeder
- Voor de vulling
- 500g zure kersen uit pot
- 4 eetlepels Kirsch
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels koud water
- 500 ml slagroom
- 2 afgestreken theelepels gelatine met kersensmaak
- 4 eetlepels kokend water
- Geraspte pure chocolade om mee te decoreren
BEREIDING van de Schwarzwalder kersentaart
- Oven op 180 C/gasovenstand 4 voorverwarmen.
- Boter opkloppen tot het romig is. Suiker en vanillesuiker toevoegen. De eieren 1 voor 1 loskloppen in een kommetje en 1 voor 1 door het botermengsel roeren.
- Cacao met 3 eetlepels water glad roeren. Bloem en bakpoeder zeven en dan met de cacao door het botermengsel mixen tot een beslag.
- Springvorm van 26 cm doorsnede invetten. Het beslag erin doen en glad strijken. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot een prikker er schoon uitkomt. De bodem in de vorm laten afkoelen, dan voorzichtig uit de vorm halen.
- Zure kersen laten uitlekken, maar 100ml van het vocht bewaren. Zure kersen met Kirsch overgieten en afdekken.
- De volgende dag de vulling bereiden: de bodem eenmaal doorsnijden (zodat je twee ronde cakes krijgt).
- De kersen met het bewaarde sap in een kleine pan aan de kook brengen. De maïzena met 2 eetlepels water gladroeren en aan de kersen toevoegen. Zet het vuur iets lager en laat onder voortdurend roeren doorkoken tot de massa goed gemengd is. Van het vuur halen en iets laten afkoelen, dan de kersen gelijkmatig over de bodem van de taart verdelen.
- De slagroom stijf slaan. De gelatine in 4 eetlepels kokend water oplossen en onder voortdurend roeren tot lauwwarm laten afkoelen (het mag nog niet stijf worden). Mengen met de slagroom.
- 1/3 van de slagroom over de kersen verdelen en dan de andere bodem erop leggen. De resterende slagroom op de taart en op de rand smeren. Met geraspte chocola bestrooien en in de koelkast bewaren.
TERUG NAAR SLAGROOM TAARTEN RECEPTEN
bron:allrecipes.nl