Cognactaart

Cognactaart

 

INGREDIËNTEN

porties : 1 taart

  • 2 pakken lange vingers
  • 100 ml cognac
  • 200 gr suiker
  • 125 gr boter
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 3 eierdooiers
  • 250 ml slagroom
  • 2 pakjes (dat zijn 4 zakjes) klop-klop
  • 1 kopje melk (voor precieze hoeveelheid zie verpakking klop-klop)
  • chocoladevlokken

BEREIDING van de Cognactaart

  • Klop de suiker, boter, eierdooiers, 40 ml cognac en 1 pakje vanillesuiker stijf, tot het bijna helemaal wit ziet.
  • Klop de slagroom en 1 pakje vanillesuiker heel stijf.
  • Klop-klop kloppen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schenk 30 ml cognac in een diep bord en rol de lange vingers er één voor één doorheen, niet te lang, haal ze er maar 1 keer aan beide zijden doorheen.
  • Beleg de bodem van een springvorm met de in cognac gedoopte lange vingers. Schep de helft van de klop-klop over de lange vingers. Daarop mag het beslag met de eierdooiers.
  • Giet weer 30 ml cognac in een ondiep bord en haal er weer lange vingers door. Leg deze lange vingers op het eierdooierbeslag in de springvorm. Dan de resterende klop-klop erover scheppen, gevolgd door de slagroom.
  • Rasp tot slotte de chocoladevlokken erover.
  • Zet de taart een nachtje in de koelkast, en zet de koelkast op de koudste stand. Je kunt de taart ook invriezen.

TERUG NAAR SLAGROOM TAARTEN RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl