Witte mousserende wijn met Amaretto

Ingrediënten

Aantal Personen 4
Ingredienten
2,5 dl witte mousserende wijn
1 dl amandellikeur (amaretto)
18 g suiker
1 steranijs
6 blaadjes gelatine
2,5 dl slagroom
dunne plakken cake of afgebakken harde wener (zie rubriek basisbereidingen onder deeg)
Voor de gelei:
1,5 dl witte mousserende wijn
2 el aardbeiencoulis
1 1/2 blaadje gelatine
Voor de saus:
3 dl witte wijn
3 el suiker
sap van 3 sinaasappels
2 el abrikozenconfituur

Bereidingswijze van de Witte mousserende wijn met Amaretto

Breng voor de bavarois de witte mousserende wijn samen met de amandellikeur,

suiker en steranijs aan de kook en laat het vocht 2 minuten trekken.
Neem  de pan van het vuur. Week de gelatine in ruim koud water.
Verwijder de steranijs en los de uitgeknepen gelatine op in het iets afgekoelde vocht. Laat het vocht licht geleren.
Klop de slagroom halfstijf en spatel de room door het gelerende vocht.
Bekleed vormpjes met plasticfolie en schep de bavarois hierin.
Dek de bavarois af met een dunne plak cake of harde wener en zet de vormpjes 4 uur weg in de koelkast.
Bereiding:
Breng voor de saus de suiker met de wijn aan de kook en kook het geheel in tot een derde.
Roer het sap en de confituur door de siroop en zeef de saus. Laat de saus afkoelen.
Breng voor de gelei de witte mousserende wijn met de coulis aan de kook.
Week de gelatine in ruim koud water. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine op in het vocht.
Laat het vocht afkoelen en licht geleren. Stort de vormpjes en doop ze in de gelei of bestrijk ze ermee.
Serveren:
Zet de bavarois tot het serveren in de koelkast. Geef de saus bij de bavarois.

Bron:culinair.net